科研人員稱咖啡含特殊蛋白質 鎮痛效果類似嗎啡

http://www.thewisdom.com.tw/archives/1670

 中新網1月26日電 據外媒報導,巴西科研人員近日發現,人們常喝的咖啡里含有一種鎮痛效果類似嗎啡的蛋白質。

  報導稱,巴西國家農業研究公司(Embrapa)發表聲明說,其公司遺傳學和生物技術部的研究員與巴西利亞大學的科學家進行的研究發現,咖啡含有一種「從前未發現的蛋白質成分」,這些蛋白質具有類似嗎啡(morphine)的鎮痛及輕度鎮靜的效果。

  研究人員在老鼠身上進行的試驗發現,這類阿片肽(opioid peptides)對老鼠的鎮痛作用似乎比嗎啡更持久。據稱,這個發現對健康食品業「研發生物技術具有潛力」,它也有助於減輕動物在屠宰過程中所受的壓力

  (原標題:科研人員稱咖啡含特殊蛋白質 鎮痛效果類似嗎啡)

本文擷取自: 新浪新聞 - 北京新浪網 
原文網址:http://news.sina.com.tw/article/20150126/13731973.html



1 則回應

  • What i do not realize is in reality how you might be no longer in fact a good deal a lot more neaaty-tpprecialed than you may be appropriate now. You are so intelligent. You realize therefore considerably in relation to this matter, created me personally believe it from lots of varied angles. Its like ladies and men don’t seem to be fascinated except it?s something to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. At all times deal with it up!

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *